labilitet

Och solen gick upp..

Pannkakor till frukost?


(För att symbolisera fallet alltså.)



Jag förstår mycket väl att mina tankar är svåra att hänga med i. Detta var långsökt. Förklaring ett måste, men inte ens hälften skulle förstå ändå. Detta var inte ens i närheten av hur långt mina tankar i vanliga fall sträcker sig.

En vana. Ett inlärt beteende. En nödvändig försvarsmekanism.

Fuck it.
Trots allt är det lättare om man delar det med någon. Min frukostgäst är given och bjuden.

Bring sugar




en ny dag

Tog lång tid att somna igår. Tänker för mycket. Sen glömmer man ändå alltid bort vad man tänkte på och vad man kom fram till, för trots allt halvsov man ändå.

Ligger i ett mörkt rum. Lyssnar på Backstreet Boys och soundtracket från Brokeback Mountain. Känner mig lite smygbögig och gillar det. Luktar lite hest men mest brun-utan-sol då jag försöker hålla kvar sommaren så länge som möjligt.

Funderade lite över what to wear Q-base. Underbart! Såna tankar är roliga varmt välkomna. Planerar svart och vitt. Tänk spets. Och lite hårt på det. Spikat. Haha spets och spik. Lite spetälskt på det!

Haha, lön på tisdag. Den går åt snabbt att betala tillbaka skulder. (Remember this: HB- 400, Linus- 230, Karin- 40, Mamma- typ resten.) = inte Tegel på onsdag.

Jag är för första gången i mitt liv fattig. En ganska bra känsla trots allt. Har pratat med pappa om det. Ovanligt kloka ord från honom. Mina spenderade pengar (främst under sommaren) har faktiskt varit väl motiverat spenderade pengar. I a f två tredjedelare / tre fjärdedelar. Good enough. Sommaren blev underbar. Kan inte bestämma mig om den t o m blev bättre än sum 08.



Dagen är som ett tomt papper. Tanken är väl att det ska fyllas. Typ inte vikas till ett paper plane och kastas iväg. Ska försöka hitta den där fucking pennan och fylla det.

Måndag idag. HB och jag ska starta upp Fatcamp 0.2 - Light Version. Låter bra! Till frukost serverar jag mig själv GI-brödet som jag bakade igår (har någon i familjen ätit upp kommer jag seriöst få ngt slags sammanbrott), ett ägg och kaffe. Låter ju bra!

Sen bär det av mot Roslags Näsby för diverse missions. Later on blir det nog ett storbak med Emilia. Oh fuck, Fatcamp! Slog mig nu... Hmm, får väl bli straffrundan idag igen. Sen vill jag hänga med Denise. Min gyllene flicka.



Må bra bild. Denise och jeg. For the win. Detaljer: hatt och rosé. Samt mascara under ögonen.

ång-hest

En gång översatte en god v'än till mig rubriken. "Ång-hest". Vad översättningen löd har jag nu glömt. Även den vänskapen är glömd.

Tyd det som ångest. Har alltid tyckt att det m-hesta blir roligare om man försöker få in "hest" så mkt som möjligt.

Det är så mycket saker som slår mig. Och sen slår ner mig. Sånt man liksom inte kan skriva om. Om nu bloggen skulle announceas. Mycket känslor. Ett resultat av att jag inte har något för mig vilket ger FÖR stort utrymme att tänka och längta. Lägg af!

Listor funkar inte. Jag skiter ändå i dem. Inte blogglistor iaf. Får börja rista in saker i väggen. Lika lång tid det tar att utföra sakerna som är outförda när dem ristas in, lika lång tid kommer det ta innan rummet måste renoveras. Alltså då inte p g a att outförda saker är inristade utan av annat slitage.

Knappt jag förstod. Men jag hade en tanke. Vad jag ville komma fram till var att det tar sjukt lång tid för mig att få saker genomförda.

För övrigt älskar jag bilder. Här följer några som gör mig varm och lycklig. Såna som kan behövas när jobbiga saker så att säga knocks you down.

(Haha jag gick verkligen till den stationära datorn för att sticka över lite bilder. Fyllde hela 4GB typ. Bilder är mitt XTC. Jag begränsar mig för stunden.)



Kvällen där vi satte ribban för den kommande Gotlandsresan. Midsommar a k a Miss-sommar på Ljusterö.


Kvällen som satte ribban för den stundande Gotlandsresan. Midsommar a k a Miss-sommar på Ljusterö. Bilden säger allt för de som var där. Soundtrack (egenkomponerat): "When love takes over and knocks you down.."


        

 


 
          



Gotland gör mig glad. De gladaste bilderna som spontant valdes ut. HEST. Tack!

(Soundtrack: "Riverside")



Helvete vad jag kommer sakna Denise.


to do:

Jag ska också blir rik. Inpsiration: Ella Potter. Hon har en blogg och med det har jag en blogg till att läsa. Hon fick låta det så mysigt att bli rik. Jag har aldrig tvivlat iofs. Men nu är jag säker. Mission: Finn på någe sätt att bli rik på. Sådär snuskigt lite motbjudande "jag-behöver-inte-ens-spruta-champagne-för-att-visa-hur-rik-jag-är" hemligt rik. Smart rik.

Hellegul det där lät som en exakt beskrivning av min egen far. Majoren.

Okej. Inte snål-rik. Snarare smyg-snuskigt-rik. Precis så!

Men ett litet mer kortsiktigt uppdrag är att lära mig behärska mig när det gäller min sociala förmåga som lätt kan gå överstyr. Kan låta som ett konstigt mission men detta har visat sig vara ett problem av rang och något som absolut behöver hållas under kontroll. Träning. Psykisk träning därefter praktisk. Tegel kan bli ett bra ställe! Men den psykiska träningen är viktigast. Jag måste verkligen disciplinera mig. Platsen för slutprovet får bli på något lämpat ställe, typ Skavsta. Lagom men ändå lurigt.

Bra. Två missions som i teorin har olika svårighetsgrad men som i praktiken faktiskt landar på en jämn nivå. Med tanke på min s k disciplin.

Funderade på en till sak. Att announcea min blogg. Först slog jag bort tanken snabbt. Men den lurade sig tillbaka. Får fixa den rosa layouten först. Bara det lär ta ett bra tag. Sen måste jag avvänja mig vid engelska ord som jag försvenskar på osmidiga sätt. "Announcea".. Bara sånt får ju en att börja undra.

Dessutom får jag inte använda uttryck som inte ens är försvenskade från ett annat språk. Utan från något slags retarderat uttal av ett svenskt, t o m heligt ord. Herregud var inte ens hippt från början. Att kinesa/retardera det gör det inte mer sexigt.


Hellegul

imponerad

Haha jag läser så mycket bloggar så det är löjligt. Kan inte hjälpa att imponeras av alla, för alla har något unikt. Kissies är nog min favorit. Så jävla oskön så att den blir skön. Helt galet. Allt är fel! Förvirring. Men det sjuka är att hon verkligen blir stor på det. Därför ska jag fortsätta stötta henne. Kanske ska lägga om min taktik för att blir stor. Layouta allt i rosa. Det är nog förövrigt ett vinnande koncept. Jag har ju analyserat allt nu och känner mig som en bloggexpert. Började med naglarna.



Sådär ja! Bloggtoppen och bloggportalen, here I come! (So not layout-expert, hur f*n vänsterjusterar man texten igen?!) Förövrigt dricker jag CocaCola (mm hjärtahjärta), tro inget annat, för alkohol är något jag kan hantera och inte dricker så ofta mer än ett glas rött vin till maten (Favorit: Red Mountain Horse Vildsvin In Sunset Bolougnese årgång -95) och förstår verkligen inte hur ungdomar kan ha en sådan livsstil där utgång, vilket innebär alkohol, tre ggr i veckan är helt normalt. Inställningen att man inte kan ha kul utan alkohol är helt sjuk!!!!

Tegel ikv?

Nej jag bara driver och garvar för mig själv. Min favoritsyssla för övrigt och vad jag gör hela dagarna eftersom jag inte har något annat fucking liv. Vad ska det bli av mig? En fråga bara jag kan svara på. Som jag inte kan svara på. Damn. Jobbigt läge. Kakveckan är snart över. Dags att ta tag i disciplinen igen.

Hellegul.  Nu ska här bakas bröd.

Ikväll ska jag äta middag med farmor. Blir nog fest. Stämningen kommer vara uppsluppen och samtalsämnena kommer röra sex, könssjukdomar och preventivmedel. Famor är bra fest ibland. Kanske ska passa på att berätta att henens barnbarn har blivit ett ho? Tihi jag träffade Pierre i torsdags. Roligaste jag gjort på länge.

På tisdag ska jag på någon slags arbetsintervjuliknande grej. Tack älskade HB för hjälpen.

Imorgon SKA jag lämna ett CV till Denises jobb.

Baka bröd. Men först ett parti Harpan och toaletten.


kaka

It's the cookieweek. Kakveckan. Alltid en sådan vecka i månaden. Nej, den sammanfaller inte med kvinnoveckan. Kakveckan är en vecka för sig.

Frukost: Vaniljbullar och kakor. Mjölk.
Mellanmål: Kakor.
Lunch: Typ inget (lite småångest efter frukosten och mellanmålet + sötsliskig smak i munnen)
Mellanmål: Blir lite hungrig eftersom lunchen uteblev. En bulle. Kanske en macka också.
Middag: Något som familjen kokat ihop.
Kvällsfika: Guess whaaaaaaat..?
Paradise Hotel-mat: Bullar!

Hmm. Fatcamp var överflödigt. Förresten insåg jag att herr Ostbågspåse faktiskt inte hade lyckats befrukta mig. Jag bar inte på hans avkomma. Bluff och (ost)båg(e)! Det var vanligt, tråkigt mysfett. Damn!

Idag ska jag nog inte heller ta tag i mitt liv och min höst. Tänkte ringa Hallberg för en avstämma och sen blir jag ju tvungen att kompensera för frukosten, pallra mig ut i spåret. 5 km sen straffrunda på 2,5 km. Inte. Gå. I. Backen.

Hahaha btw så hittade jag det här när jag slösurfade runt på nätet igår: http://stureplan.se/articles/9860/. Crazy kul. Titta extra noga på nummer två i killistan. Mm. Juste!

om bolt är kung är jag fan drottning nu

Säger som den go'a göteborgaren i Grotesco: "Jag är fan bäst asså!"

Sen som min göteborgare: "Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut!"



Jag är så skillad och oövervinnlig för tillfället. Tänk att man lever i en sådan berg-och-dalbana. Min kropp är en nöjesplats. Där känslocentrumet är berg-och-dalbanan och hjärtat fritt fall. (Hmm, kom ihåg att utveckla denna!)

Ibland överträffar jag mig själv. Jag har nästan fixat boende i Weeze. Eller mer ett I.C.E-boende. Men even better; den perfekta kvällen är säkrad.

Kanske somna med en känsla av att ha uträttat ngt vettigt idag?


mera mera mera

Listor får lösa mitt liv. Provosoriskt,

- byta sandaler.
- köp mobil. nytt abonnemang
- köp dator
- present till HB
- avskedsfest till min Denise
- bestämma om de jävla utbildningarna
- sy!
- måla garderobsdörrar
- rensa garderob
- klippa mig
- lämna CVn
- kolla upp restaurangjobb

- haha hämta ut 242 kr i skatteåterbäring. right back at ya!

Sen ska jag snabba mig att fly landet. First stop: Tyskland. Rave. Ååh jag skiter i allt annat.

Flyktplan #2: Åka ner till Frankrike. Köpe en hatt. Bo och au paira hos Stephanie och sötaste Mia. Gå ut i staden och teckna och fota när jag inte leker med ce bebi. Inte kunna språket. Vara den oförstådda flickan. Skön plan ju.

Insåg även att jag inte kommer klara av denna hösten. Inte utan kärlek. Lär ju hända! (Back to "Flyktplan #2")

Dagen har varit en tomhet. Ett stort jävla vakuum. Usch låt mig slippa sådana dagar i fortsättningen. Känns dessvärre som att detta bara var en mjukstart.

Undra om jag omedvetet går och väntar på ett breakdown. Ett brutalt breakdown. Bara för att. Bara för att jag inbillar mig att jag kind of behöver det. Känna att jag lever. Känna mig vulneralbe. Och bara vägrar göra något åt min livssituation och rastlöshet till dess.

Aja, jag håller på med en sjukt snygg skizzzzzzz nere i mitt nystädade rum. Laddade ner Spotify till denna datorn. Kan jag lyssna på Håkans lite för osvåra låtar men lagom för mig.

Ps. Något historiskt hände idag. Usain Bolt satte världsrekord i 100 m idag. Slog SITT gamla med 11 hundradelar. Nytt: 09.58. Gud det var inte sen jag tävlade USM som min halt adrenalin i blodet var så hög. Kunde inte sluta skrika. Innan loppet. Vilken jävla kung! Sen la jag grunden till ordvitsen som vi med all säkerhet kommer få höra ett bra tag framöver: "haha känn er boltblåsta". Skrattade länge. Skratter fortfarande. Sjukt hur tomma dagar kan fyllas snabbt.

Ps2. Jag vet att jag inte fyllde den ensam. Tack.

balls in the air

Mmm ligger i min säng med mammas bärbara i knät. Har gjort den trevliga upptäckten att grannarnas trådlösa internet liksom når hit ner till mitt rum som ligger lite under jorden. Score! Så nu ligger jag här med en ganska förnöjd känsla i magen trots allt. Lördag, en hel/halv dag framför mig. Ska in till stan med Hallberg tror jag. Hon ska tydligen pierca naveln. Jag har inga pengar så jag ska nog gå runt och vara fattig. Borde egenltligen vara hemma och fixa med tupperwarepartyty imorrn...

I stan skulle jag annars behöva köpa:
- ett par jeansleggings
- mascara
- bh

Aja, får bli en annan dag när man har jobb och råd.

Egentligen vill jag bara gå ut i det vackra vädret och försöka bättre på brännan lite. Hmm, kan ju börja där. Sen ut och springa.

Ikväll kanske det blir till att träffa Matilda och Sigge. Vore mys. Eller kanske Ljusterö? Nja.. För stort projekt.

På tisdag kommer the love of my life. Haha, jag kallar honom så. Ska bli spännande, intressant och jävligt kul!

Jävla randominlägg asså.

lista

Jag listade ut att jag har så mycket i mitt huvud som måste ut. Jag gör det i en lista:

- Tupperwarepartyt. Gör det så jag har det gjort och kan släppa skiten.
- Körkort. Boka riskutbildningar och prov.
- Kamera. Maila in bilder till Fredrika. Gå med kameran till expert och kolla om det är fel med den. Rengör den.
- Höst. Bestäm om franskautbildningen. Sök jobb. Gympan?
- Skicka ut tackkort.
- Fixa garderobsdörrar.
- Sy upp klänning och kjol.
- Klippa håret. Kanske göra slingor också.


Mer kommer

misär

Tegel igår. Jag skulle ta det lugnt. Jag bevisade återigen att jag inte har någon kontroll. Alkohol. Jag borde seriöst börja överväga en vit månad. 

Full som ett jävla fanskap. Minns inte mycket. Mer än att jag satt vid min busshållplats och grät och spydde och skickade olämpliga sms. Något jag mer borde överväga seriöst är ett alkolås på mobilen.

Kvällens soundtrack: I början, när allt var bra var det självklart den nya favoriten "Gotta Feeling" med Black Eyed Peas. Sen blev det något mer tomt, inget självklart. Muse- "Supermassive Black Hole". På bänken i busskuren var det (även där självklart) "Jag hatar att jag älskar dig men jag älskar dig så mycket att jag hatar mig" med Håkan Hellström. Okänd anledning. Kändes rätt the mood. (Kärleken till alkohol?)


Nej fyfan. Jag får sån ångest när jag tänker tillbaka. Kvällen var som upplagd för att bli hur bra som helst! Jättemånga sköna kompisar som man liksom bara ville hänga med. En fet efterfest med en pool som jag bara missade. Fitta också! Okej that's it, nästa gång ska jag sätta en gräns innan det blir försent.

FAN

att måla tystnad

Jag hatar när man får saker kind of slapped in your face. Utan att man ens hinner reagera fullt ut kastar man sig ut något oväntat. Något oväntat positivt i mitt fall, eftersom jag fungerar så. Men så tänker man på det. Mer och mer. I tystnad. Och plötsligt blev det något ohållbart. Eller något som eventuellt, med en stor risk, kan utvecklas till något ohållbart.

untenabledevelopment

Men då blev det som plötsligt försent att säga något om det. Man krånglar in sig i sina egna tankar. Skapar scenarion. Tolkar sina egna reaktioner. Jämför med värderingar. Inser att man inte borde tycka som man gör, att det inte är helt accepterat ur andras vinklar. Att en argumentation förmodligen inte skulle hålla. Man konkretiserar det, vrider och vänder. Delar upp det och reflekterar. Problemet blir för stunden mindre. För stunden.


Det glöms bort. Man målar över det. Sen torkar färgen. Damn där var det. Också börjar det om igen..


För vajre gång detta händer blir det jobbigare och jobbigare. Jag anser då att det är ett väsentligt problem som kan komma att hindra min hållbara utveckling. Det kanske inte borde stoppas, men iaf vädras. Gud, vad jobbigt. Jag hatar att vara jobbig. Det värsta som finns. Konflikträdd? Nja, mer för förutseende. I detta fall känns det som att vad jag än gör kommer jag ändå stå som förlorare i slutändan. Ska man då göra det så smärtfritt som möjligt? Think twice, hell no. Det är ju fucking det som gör mig till ett tyst offer.


Eller så går jag bara ut och springer. Rensar tankarna. Hållbart.


-Idag skulle jag ju boka allt för körkort också. Palla. Imorgon! 
-Kanske ta och måla lite mer tystnad. Eller lära mig måla mod. Det handlar inte om mod. Att måla så att det håller! Tenable colours. Ja, oj vad jag ska måla! Garderobsdörrar sen bilder.
-Fixa legget.
-Sy upp världens finaste klänning. Sen världens finaste kjol. Maha jag MÅSTE ta bilder och lägga upp här. Åh jag är så mycket narcissist så det är löjligt. (Lär ju kunna stava ordet också)
-Shit, dämpa humörssvängningarna med p-piller.
-Tryck upp ex-bloggen i en fin bunden bok. Det är ren poesi. Jag är så jävla bra. Krydda med bilder. Jag är så jävla snygg. Sen säljer jag skiten och blir miljonär.
-Men ordna upp allt bara. Det är dina nära som vill höra. Jag glömde tänka mig ifrån deras håll.

-Lägg av nu och ut och spring tjockis.


Jag vill jag borde jag ska nu gör jag det

En lång sommar som blev kort. Definiera kort? Klurigt. Just nu känns den väldigt kort, som att allt är över. Vet inte riktigt vad som är över och vad som tar vid härnäst. Därav förvirringen, ångesten och känslan av att allt kul blev kort.

Jag går runt och är förvirrad. Känner mig stressad över något. Något som jag inte vet eller bara allt. Allt känns så jävla oklart. Som att min framtid ligger i mina händer och mina händer är torra och jag har inte råd att köpa handkräm. Typ. Alltså: untenable development.

Det här med blogg. I o m min otroliga mängd fritid har jag börjat läsa fler och fler bloggar. Plötsligt känns Blondinbellas frukost jävligt relevant. Likaså Kissies läppförstoring eller från vilken butik Stina-Lees kofta kommer ifrån, (Gina Tricot). Men samtidigt fick jag känslan av att dessa mer eller mindre fantastiska bloggare faktiskt har något jag saknar; självdisciplin. Det mäktiga ordet som har stått printat i rött på min whiteboard i väntan på att infinna sig i mig.

Med en blogg kanske man kan få någon slags ordning och reda på saker och tankar. Kanske inse att de dagarna då man känner sig som mest stressad och upptagen visar sig vara de dagarna man faktiskt inte gjorde ett skit. Så jag gör ett nytt försök. Denna gång med sommarens händelser bakom mig. Resten av livet framför mig.

Kollade lite i min kalender idag. Den där blädderlappen som man ska riva av var inte avriven på sisådär fem veckor. Underbart! Det är så sommaren ska vara. Men vad var det då som hände with ce ete fantastique lång och förväntansfylld?

Efter världens mesta fest, studenten, var man ju utpumoad under några veckor. Totalt handlingsförlamad och nästintill handikappad. Den sköna tomheten fylldes såklart med alkohol på ställen som Tegel. "Det är kul när det spårar!" Bra motto att leva efter, så gjorde vi det. Fyra fyllon landade i min smutstvätt och en i min säng. Ett slagfält (nästintill lika förgörande som kriget i Magaluf) 4 timmars sömn, några koppar kaffe och stela konversationer begav sig de överlevande krigshjältarna hem. I samma veva skapades denna blogg.

Jag impulsbokade en biljett till Roskildefestivalen. Packade väskan, sänkte levnadsstandaren mentalt och drog iväg i minibussen med P och Bellzor. Fest hela vägen ner, riva lita staket och ta campingplatser. Nästan så, men ändå inte. En svettig vecka fylld av öl, öl, öl, tubeost, svett, öl, konserter, förbjudet hångel, öl, hardcore, danskar, skavsår, sol, öl och öl. What more to say? BARA MAAAAL! Jag var där och blev festvalmänniska. Längtar till nästa år.

Hem för pyttelite rehab, jättemycket ovilja att inte åka till nästa äventyr. Gotland, Visby och inte vecka som helst utan v 29, den ökända Stockholmsveckan. Jag ryste av bara ordet. Äkta festival där man får vara hur man vill vem man vill lukta häst äta bajs och dricka öl bara öl. Byta ut det mot en bratfestival där man ska försöka vara någon man inte riktigt är men framförallt snygg lukta parfym innan Kallis och champagne efter äta ostron och dricka rosé som någon bjuder på. Var inte så sugen på den omställningen men packade halvhjärtat min väska och släpade mig iväg med mina beloved friends Denise, Hallberg, Sofia, Victoria och Lovisa.

Surprise! It turned out to be a hell of a party. Mayhem. Med eller utan brats. Framförallt med rosé. Och jävligt mycket hjärta. En oväntat dräggig vecka fylld av rosé, katthår, FEST, sprut, champagne, kullersten, kebab, förfest, mellanfest, efterfest, efterefterfest, frysta varor, uttrar, sol, tårta, födelsedag, kameror, AXE, nattliga äventyr, sälar, plötsliga förälskelser, bråk, FEST, kärlek, glasbitar i foten, hål i foten, ultimate freshness, nya mobiler, nya abonnemang, rosa skjortor, vänner, FEST, gratis drinkar och FEST. A hell of a week. Lovely. Längtar till nästa år.

Hem. Landet. Rehab. Sova i en hel vecka, ett konststycke få har lyckats med. Inga problem för ett proffs. En överbar vecka med kusiner och släkt, men mest sömn, Ligga på bryggan, under solen över vattnet. Det är de bästa stunderna i livet. Slår både Roskilde och Visby.

Hem, "rehab is over - full". Som statusen på facebook löd 5 timmar efter att jag kommit hem. Full var bara förnamnet. En blöt kväll på Caf'é Opera som slutade hemma hos Flinkzor då jag efter att ha lämnat de uppöveröronen förälskade/fulla vännerna med deras uppöveröronen förälskade/fulla boyz, gått mot White Room med två andra rosisar, snabbt ändrat riktning med en outvecklad plan, blivit nojig och snabbt tagit en taxi till närmsta vän. Skrattat i en halvtimme, deckat i sängen. Kul kväll.

Efter det var det inget mer. Något behövdes hända. Jag och Hallberg catchade up sommarjobbet, måla om i våra gamla skolor. Världens bästa, men framförallt: rolligaste jobb. Humorn torkar lika snabbt som färgen. Vi hade målar rör och ville sätta upp en lapp med texten: "Rör ej".

Fatcamp is going on right now. Det gick bra! Var ute och sprang tokigt mycket, åt väl lagom nyttigt. Tills jag insåg att jag var gravid. Det går inte att göra något åt min lilla mage. Herr Ostbågspåse har befruktat mig och jag bär hans barn. Bara vänta. Sen kan man börja tänka på annat.

Någonstans här är vi nu. Plus tre underbara stranddagar i solen. Jag tog med mig syskonskaran idag och tillsammans cyklade vi ill Kvarnbadet. Mysigt. Träffade Jempa och kramades lite. Fick jordens huvudvärk och höll god min hela vägen hem för att sen dö i sängen. Få något slags psykbryt. Återhämta sig. Blogg it is. Nu så. Give me some självdisciplin.


Imorgon blir det Falun. Kan bli kul. Äventyr hursomhelst. Puss


RSS 2.0