julbild

En bild som kan sammanfatta julen!

Kusiner i en hög (förutom lillebror Erik 12 år som är lite för cool).
Från botten: Johanna 19 år, Karin 17 år, Linnea 14 år, Klara 7 år, Björn 5 år, Kalle 2 år.



hjulen rullar på

Jesus heliga Amalia och Maria och hans moster. Julen strök förbi ganska omärkt! Fast jag la märke till den. Ett minnesmärke att spara i hjärtat för det som gjorde denna jul unik var enkelheten. Den härliga.

Julklapparna inhandlades på 1h och 25min, den 23 december. Blev riktigt nöjd! Kände att jag kunde bräsa på med kosing (i mina mått mätt jaja inget annat) och skämma bort min familj. Att slå in dem var lika tråkigt som vanligt.

Jag städade rummet. Äntligen! Vi kom aldrig iväg dagen innan (ingen var förvånad) och dan före dopparedan "firades" hemma framför TVn. Efter många om och med sattes plastjulgranen upp och klädder. Jag la inte en hand på den. Har jag tappat glädjen med julen? Usch nej. Men ska den kläs ska den kläs traditionsenligt; på julaftonsmorgon i ottan med alla syskon under tissel och tassel för att inte väcka föräldrarna som har varit uppe hela natten och pyntat huset med smällkarameller i varje dörröppning och tomterepet i trappan. Mottot för julgransprydningen är "more is more". Allt ska upp, och lite till. Den blir inte fager att se på. Men den är klädd med kärlek.

Så var det inte i år. Inte heller förra året. Jag klagar inte! Jag trivs ypperligt med att fira julen i Falun, med släkten omkring sig. Men då kunde vår gran i år kläs av dem som ville! Nu är den i alla fall fager.

Den 24e rullade istället bilen. Vi spelade den nybrända skivan där "Possibility" gick på repeat och jag ville återigen vara olyckligt kär. Sen teasade mamma och körde sönder "All I Want For Christmas is You" m Mariah Carey. Till slut fick alla rå-damp när den spelades. Pappa och jag hade årets bråk som slutade i tårar och minus-julstämning. Vi är fortfarande inte sams. Men med orden "då kan du lika gärna flytta ut ur vårt hus för ingen vill ha dig där om du ska ha såna attitydsproblem" blir inte jag sams med någon på en gång. Om det är min egen far kan jag inte ens göra som jag brukar och le bort problemet. Inte ens på julafton.

Jag sminkade bort gråtränderna och kramades med Linnea. Sen kom vi till morfar och med en gång glömdes tråkigheterna bort. Julmat, julstämning, julmys i överflöd. Kusiner, kramar, kyssar tills man knappt orkade. Tomten kom och vi delade ut paket. Mina rim var epic. Julklapparna jag fick med. Jag älskade allt!

Annandag jul idag och jag börjar bli riktigt trött. Nu ska jag krypa ner under mina dubbla duntäcken och fyra kuddar (julklappar!) i mina Ullmax trosor och känna mig precis som den prinsessa jag är.

PUSS


trevligt

Jobb. Den 21 december. Jul? Fan e d.. Har noll julstämning. Men det är inte värre än att det bara är så, ett faktum. Idag blir det ut och julhandla lite. glfh

Julen ska firas i Falun, hos morfar med tjocka släkten. I LOVE IT! Kan inte bli bättre. Slipper allt stök hemma, komma ifrån lite. Sen blir det förhoppningsvis crazy med kusin den 25e, prova utbudet av krogar. Efter det stundar mellandagsrean (lön får man den 23..). Kan blir bra. Kommer bli bra!

Trött dag på jobbet. Trots en djuuup sömn på Kungsholmen. Mina ögonlock är bly och jag försker med kaffe. Är redan inne på andra koppen. Sen går jag på kokainet.

Idag blir det alltså julklappsshopping. MammaKarinLinneaErik. Bara familjen. Linus och Hallbergs är nästan klara, mahaha. Resten av tjocksläkten får Sensus-almanackor.  Efter big time shopping and spending blir det TP-måndag. Sista för i år... Sorgligt men sant! Har inte bartender-Johan köpt ett nytt TP åt oss i julklapp blir jag lite ledsen.

Imorgon är sista dagen på jobbet innan semster. Lovely! Tänkte försöka få klart det mesta idag så jag bara kan glida imorgon. Hjälpa behövande. Ta lunch kanske.

Sen är det dagen före doppardagen! Julklappsinslagning. Städa rummet. Hetsköpa sista julklappen på ICA Supermarket Täby Kyrkby. Bränna julskiva till familjens bilresa. Packa lite. Sen: iväg!

Resten av julen tillbringar jag helst i morfars inrökte, insuttna soffa. Oförmögen att röra mig pga överintaget av julmat.

Nyår är fortf ångest. Jag och Hallberg planerar romantisk middag för tre. Vi två och Alkoholen. Kommer bli fint! Är sjukt sugen på Helsingborg, men allt är så jävla oklart. Eventuellt drar vi till Amsterdam. Lutar nog åt det!

Det enda jag egentligen tänkte skriva i detta inlägg var en miniliten årskrönika. Som kan sammafattas med: "2009 går till historien som det roligaste och mest spännande året." En wild and crazy vår, studentvåren. Hundra skivor, slit i skolan. Avslutades med den bästa fucking dagen i mitt liv. På ett flak, full av champagne, täckt av öl. Med mina älskade närmast.

En outstanding sommar. Värme, sol, kärlek, öl och rosé. Roskilde vs Visby vs Horrmund. Lagom till ångesten över att inte ha några höstplaner planerades resan till Holland och Q-base. Inte helt utan komplikationer ska tilläggas. Räddades ur ångestfällan av Hallberg och Sensus. Samt lite oväntat Mats! Två olika erbjudanden om heltidsjobb. Jag tänkte länge, tvekade mycket, valde helt rätt. Med ett jobb och en fast lön blev hösten något helt annat än vad den någonsin varit. Veckans vardagar var fyllda av konferenser, kaffe, kontaktpersoner och bokningssystem. Leverantörer, samtal, beställningar och mail. Problem, lösningar, luncher och halvsmörgåsar. Ommöbleringar, fakturering, mingel och nya kollegor. Ett helt nytt liv! Vakna-jobba-hem-sova.

Fasta punkter i veckorna blev TP@Bp på måndagar (förövrigt världens bästa tradition och veckans höjdpunkt!), träna djävulens avkomma på tisdagskvällar och träna flickorna på en tid vald av satan själv- lördagsmorgon. Helgerna var förutom det en tid och frizon. Ment to be filled, med alkohol. Fest fest fest åter fest. Överallt och ingenstans.

Kärlek? Njaa, lite kanske. Mer av det fysiska. Räcker bra för mig. Bitterfittorna Morell och Hallberg tror ju ändå inte på kärlek!


jag var bara inte gjord för dessa dar

Jag luktar häst! Och jag har så mycket jag vill få ur mig. För mycket så jag vet inte vart jag ska börja. Nästan så mycket så det börjar bli tomt.

Sammanfattning:

- Jag jobbar röven av mig.
- Jag blir snart helfrisk och kan äntligen få ut och röra på mig igen.
- Julen är inte lika kul längre.
- Öl är bra jävla bra.
- Jag lever för TP-måndagar.
- Jag har för många vänner.
- Jag har för många vänner jag bryr mig om.
- Jag har för få vänner jag verkligen känner med.
- Jag är översexuell.
- Jag älskar att kramas och lukta gott.
- Antal soltimmar är lika med antal timmar jag har spenderat med familjen.
- I helgen ska jag till Tallinn. (Tallin?)
- Jag drömmer konstiga drömmar när jag sover länge.
- Jag hatar att jag inte använder min systemkamera mer.
- Jag hatar att älska att leva mitt liv genom andras. (Läsa bloggar, kolla TV och film)
- Men det jag hatar mest med det är att jag inte gör det på samma sätt som jag gjorde förr.
- Jag saknar Denise så att det gör ont. Och jag är sämst på att maila henne. Samma där, jag har för mkt att säga. 
- Jag älskar min kollega. Skönast i världen.
- Jag försöker dra ner på kaffedrickandet.
- Till nästa höst ska jag definivt vara borta ifrån Sverige.
- Då kommer jag vara snor-tät.
- Jag chattade med två gamla vänner idag. Tränar-Tobbe och Domenic. Båda gav mig jättemycket jättelyckliga minnen.
- Jag älskar mina vänner! 
- Jag lunchade med två av dem idag. En korv med mos på NK-grillen. Vardagslyx.
- Jag är snygg. 
- Imorgon kommer det vara lika svårt som alltid att komma upp ur sängen. 

  
 

PUSSZ


RSS 2.0