fredag



Huvudvärk. Vill gå hem. Måste fakturera. Drömläge.

I helgen vill jag ligga i min säng. Få mina fötter och hårbotten masserade. Dricka o'boy och äta vattenmelon. Det enda som skulle kunna få göra mig sällskap är en ny dator. Eventuellt någon att filosofera med.

Om 20 min går jag. No matter whaaat. Blev sugen på att gå och fika med någon. Äta en stor kaka typ.

Lena, som jag dödade igår, uppenbarade sig idag igen. Vi pratade lite om igår. Jag försökte le mellan mina tuggor, som bestod av den överdrivet goda lunchen, men vet inte hur äkta det såg ut. Hon sa iaf att jag hade varit deras "räddande ängel" igår kväll. Tänk att jag verkar så trevlig när jag i verkliga fall gör allt för att tygla mina mordiska lustar. Hur trevlig måste jag då inte verka när jag umgås med människor jag tycker om?

Överdrivet trevlig. Som fiskgrytan kanske. Förbannat god var den iaf.


dödast

Jag skrev just ett inlägg. Sen försvann det. Det var verkligen droppen.

Hur som helst är Helle och Lena borta nu. Lämnar man rummet 20 min senare än bokat samt frågar mig: "Johanna, har det känts som ett bra samarbete mellan oss ikväll?" lämnar man mig inga andra alternativ än att just, döda.

Sen gick jag in på deras rum för att plocka all disk (som de såklart har lämnat) och hittar deras reklamblad. Med stora bokstäver står: "Gud är tillbaka"

Snacka om att döda fel konferensgäster.

Trots mina synder sitter jag nu här och myser. Dricker deras rödvin. Skålar för att det är fredag om 3,5 timme.
 


Att åka hem blir kul, skål!


dödare

"Eeeh, Johanna! Skulle inte du kunna vara gullig att skära upp brödet åt mig? Du ser, jag har sådana besvär med mina leder."

...

Och den där Helene som Lena så käckt kallar "Helle" är inte vad jag skulle artbestämma som "ur kvinnosläktet". "Hon" låter som en man, går som en man, skrattar som en man och har mustasch som en man. Must be a man.

Jag ska under kvällen försöka att fotografera detta radarpar. Fortsättning följer.


döda

Jag har aldrig velat döda en person så mycket som jag vill med en av mina konferensgäster just nu. Eva. Okej döda är ett starkt ord. Men iaf skada väldigt mycket. Hon bryter mot alla mina lagar och rutiner.


Vägrar byta rum när jag behöver möblera om det rummet hon har bokat, när det rummet hon erbjuda i byte passar lika bra (om inte bättre). Hon tvingar mig möblera om, i konstig sittning. "Middagssittning" There's no such thing as called "middagssittning" pucko. När jag väl har gjort det har de mage att komma och vill göra om det ändå. "Vi behöver lite hjälp med att flytta om borden" Gör det själva idioter, jag har burit bord tillräckligt för i år.


Sen ska de använda projektorn och trycker på alla knappar på alla fjärrkontroller de kan hitta i teknikskåpet. Självfallet får de inte igång den. Först kommer de till mig. Att de inte lyckas beror på att vi har satt upp en "panel-för-retarderade" på väggen, till projektorn som är i princip omöjlig att missa samt missförstå. Klart de har lyckats göra det.

Nu kom hennes missfoster till kompis. Helene. Som har en tre-metersglugg och tre-metersröv. Tillsammans är de löjligt fnittriga inför kvällen. Efter några glas vin kommer jag döda dem.


Så nu ska jag tas med dem, hela kvällen. Önska mig lycka till.


mumz

Jag åt nyss en awesome apelsin. Allt var perfekt med den. Mina smaklökar segerdansar just nu i min mun. Så glad man blir.


måndag, igen

Tänk att den återkommer, vecka efter vecka. Måndagen.

Denna måndag är täckt av snor. Jag har det i hela min hjärna känns det som. TP-måndag har aldrig känts mer olockande. Helst vill jag gå och kötta sönder på WorldClass och sen hem och dö i min säng. Drabbas av lagom-sjuk-för-att-vara-hemma-sjukan och slippa jobbet för bara några dagar.

Jag klagar inte, vore bara skönt att slippa.

Att allt ska vara så komplicerat! Jag förstår inte hur man orkar ibland.

Hakuuna Matata, bitches.

PS: Helgen var ett underbart oorganiserat kaos. DS.


..till slut blev natt morgon, och allt väldigt naket och extra fresh..


..sen blev allt rött och blurrigt, men ändå ganska städat..


kvällen började med att "alla hade det skönt" tack vare födelsedagsbarnet Matilda..


de som känner mig bra, vet hur jobbigt mycket jag skrattar just nu.


ett barn har dött

En kille i 14-års åldern. Går över järnvägsspåret, bara några hundra meter från mitt hus. Där man så många gånger gått över och precis efter man korsat rälsen kommit på att man borde ha kollat om det kom något tåg, efter som det inte finns några bommar. Men sen glömt det nästa gång, klarat sig ändå. Han klarade sig inte. Linus.


Sjukt hur man tycker att man är bästa kompis med den avlidna. Alla blir det plötsligt. Det är inte det som jag bryr mig om. Min syster Linnea gick i samma klass. När jag fick reda på det började jag gråta.
En mörk måndag på vissa sätt. Men på andra, väldigt ljus.
Klockan är 16:00. Jag är ledig idag! Har inte gjort något vettigt (som vanligt). Ska röra mig in mot stan och gymmet om en halvtimme, det blir najs! Sen är det TP på BP som gäller. Vad annars en måndag?

lördagsjobba

Att ta sig upp var helt overkligt. Alarmet ringde, jag vaknade till och stängde av det. Började tänka (som alltid) "Åååh nej, klockan är 06:00 och jag ska upp och jobba, jag dööör hellre". Sen kommer den underbara insikten (som alltid på lördagar): "Neeej juste det är lördag idag! Sova till 14:00! Jaaa". Man blundar och ler nöjt. MEN, sen kommer man på det. Att man ska jobba ändå. För S.L.A.N vill ha konferens. Då är det dubbeljobbigt att leva.

Man vaknade till rejält av att springa till tåget i minusgrader.

Allt höll på att gå åt helvete redan vid entrén. Man skulle ha en kod till sin "nuddis". Ingen aaaning först och jag höll på att bryta ihop. Ingen i hela huset, ingen att ringa. 23 personer att konferera. Efter att ha testat några olika gick dörren mirakulöst upp. Mirakulöst. 

Efter det flöt allt på bra! Jag har fortfarande inte vaknat och kommer säkert lyckas göra något dumt och opassande. Exempelvis springa in till förbundschefen och snigla på hans kontorsstol. Lyckat.

Jag fick en liten påse praliner av S.L.A.N (Sveriges Landsråd för Alkohol - och Narkotikafrågor). Trodde han skulle lämna över dem med kloka ord och uppmaningar till ett vitt liv, men icke! Han log vänligt och önskade mig en trevlig helg. Så glad man blir. Men pralin-påsen ska upp på fin-hyllan hemma. Två bullar har redan förtärts och i mitt nya gröna liv fyllt av grönsaker, gröngölingar på gym, golonka och sourz-apple finns inte dem plats.

Morgonen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Hann inte med något vettigt. Varken privat eller jobb.. Satt inne och facebook och letade efter gamla bilder som ligger på facebook som inte borde ligga på facebook med anledning av "överdriven nakenhet eller sexuellt upprörande". Hittade en del. Skrattade för mig själv och ångrade inget.

Nu ska jag, hör och häpna, till WorldClass och gymma. Jag är så rädd. Kommer kissa på mig på löpbandet.




Och spy ner någon.



utan rutin

Jag är så trööött på dagarna. Det är som ett töcken över allt (har hört att man kan säga "töcken", och fastän ordet inte existerar så är det just ett "töcken" och inget annat som ligger över mitt allt). Lite som lock för öronen som man inte märker förrän det försvinner i ena örat och man irriterar sig extremt på det som är kvar. Det hände också idag.

Idag svimmade en kvinna på en av konferenserna i min avdelning. Jag märkte inget förrän de öppnade dörren till rummet och jag fick panik för att jag inte hade kokat kaffe åt de koffeinkrävande konferensgästerna. Men när jag väl såg det blev jag helt kallsvettig. Det var sjukt obehagligt faktiskt och man kände sig så jävla hjälplös. I 5 min låg hon avsvimmad, med puls och andning men okontaktbar. Usch. Nu gjorde alla kompisarna allt men jag kände mig ansvarig på något sätt. Ambulanspersonal kom men hon behövde inte åka med.
Efter det var jag helt ur funktion, fick ingenting gjort. Gjorde en kopp kaffe, råkade blanda ner rengöringsmedel i den. Drack den inte.

Filmkvällen ställdes in till min besvikelse, jag hade sett fram emot en lugn kväll med HB och grabbarna. Bara vara och titta film, diskutera skitsaker och äta ostbågar. Men så blev det inte, humöret räckte inte.

Jag åkte hem. Gömde mig för farmor på bussen (förlåt), fick ångest för att jag gömde mig för farmor på bussen och gömde mig ännu mer, somnade, vaknade gick av bussen och gick hem. Åt pizza istället för planerad soppa (morgondagens lunch ist), bytte om och gick till Matilda. Vi tog en promenad med Wilma. Gick långt, ca 5000 steg, fyllde därmes dagens stegkvot. Gick vilse i Kyrkbyn, hittade hem igen.

Sen kom HB hem till mig med hårddisken Hubert som enda sällskap. Vi hade en fantastisk tid ihop. Med bilder och filmer från the Epic Party with big E satt vi och drömde oss bort.

Sen vägde och mätte pappa mig. Konstaterade att jag är lite för småfet och väger mer än min mamma samt att min fem år yngre lillasyster är 3 mm längre än jag. Trevligt.



Helgen är förflyttad och oplanerad. Jag jobbar på lördag (PÅ EN LÖRDAG?!) och är ledig på måndag istället. Jag ska köpa en dator, that's för sure. På söndag. Tar med mig mamma. Annars vill jag gärna fylla den med äventyr. Helgen alltså.

Gå hem nu kanske?

 

PS: Glömde säga att detta "töcken" även är skimrande. Tack vare mobilbloggen. Hehegeh lol.


att mobilblogga makes me feel alive

Mitt liv har fått ett ljuvt skimmer över sig.

Hallberg, my beloved, ringde idag. Jag blev jeteglad men efter ett tag kunde jag inte prata längre:

Jag: HB jag måste sluta nu, ska byta tampong.
HB: ...?
Jag: Haha, jag sket för en liten stund!
HB: ...!
Jag: Hehegehe
HB: Ibland undrar jag när vi kommer till den stunden vi inte har något att prata om längre.

Det var kul. Tycker fortfarande att det är kul.

Korvonsdagen blev av, men sådär. Jag var lite mycket sen och när jag kom till NK-grillen var där varken Hugo eller Victor. En gubbe i rock och feta duvor var de enda besökarna. Snopet, tänkte jag. Vände om för att gå någon annanstans att äta men insåg att varken tid, pengar eller ork fanns till det. Så jag vände tillbaka och köpte min korv och ställde mig, likt mannen i rock, ensam vid ett stå-bord och studerade de feta duvorna. Korven var delicious! Och moset blev snabbt lagom varmt i minusgraderna. Jag mådde bra och drömde mig bort till andra världar.

Men mina rosa moln rycktes bort av att någon skrattade åt mig. Hugo och Victor kom, tyckte tydligen att det var hilarious att jag åt korv ensam, undrade hur jag kunde göra det. Trevligt att få sällskap men jag förstod inte riktigt vad de trodde att mitt syfte med våra korvonsdagar var. Skulle det vara att träffa dem skulle det väl hetat Victor-och-Hugo-onsdagar. Nej juste. Jag går dit för korven.

Nu har jag ätit lite kräksallad och ska gå till gymmet och boka in tider för gymgenomgång (jag är rädd).

tja

PS: Kom på hur töntigt det faktiskt är att blogga. Särskilt när andra läser det. Så er jag har sagt det till nyligen, glöm det. No more fun.

förklaring

Att stå och vänta på bussen i minus 15 är inte optimalt när man är på morgonhumör och har för lite kläder på sig. Eller när man inte får komma försent till jobbet. Det är inte lätt. Framförallt inte varmt. Dagens turnaround får bli korven. Nu trillar mina fingrar av.

otursonsdag?


kafferast

...firas med ett mobilt blogginlägg. Jag längtar till räkningen för januari kommer och begraver skattkistan. Jag vaknade upp UTAN ont i halsen. Prisade Gud och åt frukost. Hann dock inte packa träningskläder (jag hann verkligen inte) så gymkortet får inte invigas idag heller. Imorgon! Korvonsdag. Nu väntar Värdecafét och hundra obesvarade mail. Tack för kaffet!

all in

BAAM, jag ger allt för mitt nya blogg-mål. Om det skulle gå likadant med träningen vinner jag OS i, tja låt säga, allt nästa sommar. Fastän det inte ens är OS då. Sug på den.

TP-måndag! En lugn och harmonisk sådan. En öl (sen sa januari-kassan stopp, inte jag). Jag var övertrött, jeeete. Det var bara syster Karin som saknades för att det skulle bli en helkväll. Imorgon börjar jag relativt sent, lovely! Allt utom 08:00 är underbart och klingar vackert likt skönsjungande svanar och fladdrande näktergalar i mina öron. Sug på den.


Så tillbaka till helgen då (det fanns dagar före Den Svarta Söndagen, trott eller ej). Vår käre vän Linus fyllde 23 [khjeuwgoetreii] år och skulle firas. Tecken på mognad och ett helt år äldre, syntes direkt när man i hallen blev bemött av ett vänligt leende, i hallen! Det är väl vad man säger sånt som "kommer med åldern". Själv kallar jag det "den dagen den sorgen", bråkar med pappa, rymmer hemifrån och säljer min värdighet utanför Systemet. 19 äger.


Nu gör vi det här enkelt och smärtfritt. Quick & dirty (Arborelius 4-evah).

 

Födelsedagsbarnet popped some champagne, för att känna sig hemma. slickslick Stureplan

Det serverades välsmakande tacos och våra smaklökar dansade.
Kärleksparet var där. Sååå söta tillsammans.

Till en början var allt så fridfullt, och bilderna var fina.

 

Visst att det beror på motiven men denna skulle mamma ändå tycka vara fin. Tufft med lite så skärpa på oväntade ställen. (...)


Svärmorsdrömmen Jonni. Looks like a blonde girl with long hair except from the black short hair. Fokusen i denna bild ligger dock inte på samma sak som Jonni har sin fokus.

 

Hilda började porra sig.

 

De tre sambosarna! (Plural, bestämd form av "sambo" försök själv). Man ser kärleken i denna bilden.

 

Linus och två andra vänner. Den ena lite närmare (den på näsan ha.ha.ha)


Hilda inspirerade andra som började porra sig. Uschbläk


Allt slutade i fnissZ. Ungefär.

 

 

En gemytlig kväll. En kväll att minnas (om någon annan gör det åt oss vill säga). En avslappnad kväll med nära och kära. Precis som en kväll ska vara!

 


awesome test fest


fan

Hade knåpat ihop ett finfint första mobila inlägg, men så försvann det. I'm not ment to do this.

marvellous monday

Måndag. Första riktiga måndagen detta år. Sitter på jobbet. Ute lyser solen. Tittar man bara på himlen kan man drömma sig bort till sommaren, så fin och blå är den! Sen tror man att man kan springa iväg och köpa lunch utan att sätta på sig jackan. Då förfryser man innan man ens hunnit över vägen.. Det är typ minus 20. Man kan inte ens kasta snöboll.

Jag fick en idé igår. Mitt i söndagsångesten kom jag på det. Min hjärnaktivitet är faktiskt sällan så hard working som på en söndag. Nu ser inte jag det som särskilt positivt, dels för att det faktiskt inte är särskilt mycket hjärnaktivitet (tänk då hur det är en vanlig dag) samt att tankarna bara är krångliga, mörka och ganska depressiva.

Att just denna söndag kändes så miserabel har fler förklaringar:

- Jag rörde mig inte utanför huset på heeela dagen. Min mobil visade att jag hade tagit sammanlagt 55 steg under hela dagen. De togs när jag gick från Saras bil till mitt hus, kvällen innan då klockan passerat 00.00.

- Analledningen (hahaha) var att jag hade gett mig själv i uppdrag att rensa garderoben. Var nog femte gången jag verkligen sa åt mig själv att göra det. Varje gång jag försökt börja har jag fått så mycket ångest så jag inte kunnat göra det.

- Men jag gjorde det! Jag klarade det! Visst det tog hela dagen (och kvällen) men jag gjorde det! Fyra stora papperspåsar blev undanröjda.

-Fylldes med kläder som inte längre fick stanna med motiveringar som: "ful som fan, men kan passa till någon kommande studentskiva kanske!" (-du kommer ändå aldrig hitta det när du väl behöver, om du ens kommer ihåg att du har det), "klipper man här, syr in där, lägger till ett band där, veckar där och syr till en arm där kan det bli ett riktigt festligt plagg!" (-idiot du kan inte sy, inte ens symaskinen kan sy), "jag har så mycket minnen till den här tröjan! när jag sätter på mig den känns det som om jag var i bournemouth/magaluf/bulgarien/höglekardalen/visby/roskilde/amsterdam" (-ja för att den luktar spya, alkohol och efterfest blandat med saltvatten/snö och för att du har snott den för att få poäng, idiot du vill inte minnas), "mina gympadräkter kanske blir trendiga" (-under 18 år har färgade leggings hunnit komma och gå typ 3 ggr, gympadräkter däremot hör hemma i fristående, vilket du inte behärskar längre, inse), "jag kanske hittar varenda strumpa så att påsen med ensamma strumpor inte behöver vara en påse med ensamma strumpor längre utan välfungerande par" (-glhf)

Ja, plagg som förrut blivit skonade är numera borta. Att det finns en hel del som fångades upp av det garderobiära skyddsnätet är en annan sak. Om 8 år är de också borta!

-Jag och Karin tittade på Paradise Hotel XL (tv6.se = <3). Jag såg det på lördagen också. Jag såg det alltså två gånger. Plus att jag har sett alla avsnitten i veckan. Obsessed?

-Sen började vi kolla på danska Paradise hotel. Vars halva säsong jag har sett på tv redan. Det var otroligt dramatiskt! Men sen hamnade text och ljud i osynk varpå man blev illamående och irriterad. Danska låter lite som att man försöker säga något men kräks istället. Skånska är någon slags förmildring, typ att man har sura uppstötningar och lite halsbränna.

-Jag bytte lakan och dammsög. Stängde ner min kennel. Dammråtte-kennel. Nödslakt. Typ.

-Jag fick ont i foten. Den o-opererade foten. Började fundera när jag skulle ta itu med den, kom fram till att det aldrig passade. Men jag strök kvällspromenaden (som skulle få min stegkvot att se lite bättre ut).

-Jag MSN:ade med trevlig människor! Det enda positiva under dagen.

-Jag hade en diskussion med my beloved father ang överviktiga människors karaktär. Han ansåg att den var dålig. Jag tyckte att han inte borde yttra sig på så sätt när vi sitter och äter middag med mina yngre lättpåverkade syskon (han sa det på fel sätt) men att han fick tycka vad han ville. Han förklarade noga varför han tyckte att feta har dålig karaktär, jag kontrade med att snåla människor förmodligen betraktas med sämre karaktär. Och att det finns en anledning till att man blir fet (t ex att ens far köper för lite kyckling till familjens söndagsmiddag varpå man måste äta mer pommes frites för att bli mätt..). Vi skrek inte åt varandra men vi blev ganska snart lämnade ensamma vid bordet för att diskutera.



Vart ville jag egentligen komma med detta inlägg? Att det har tagit 2,5 timme att skriva pga mitt jobb (helt förklarligt) är en anledning till att jag har tappat tråden. Nu är jag hungrig också, det är lunchdags.

Juste! Jag ska försöka bli en seriös bloggare. Halv-hemlig sådan, här ska inget announceas (ååh jag älskar det ordet). Säg två inlägg om dagen och lite mer bilder. Allt för min enda aktiva läsare: Denise! Love love love.

Om det inte vore TP@Bp ikv skulle jag ladda upp finfina bilder fr helgen. Samt nyår kanske. Det får bli imörgön!

Pusszsch


RSS 2.0